Stiu ca multi spun ca este greu in Irlanda sa-ti gasesti un loc de munca, dar unde este oare usor? Da, eu am parasit deja Irlanda, m-am mutat in Londra, pentru ca deja experienta acumulata in Irlanda mi-a permis sa plec din Limerick in UK. Dar sincer vorbind, nu mi s-a parut dificil sa-mi gasesc de munca in Irlanda, ba din contra am avut impresia ca a mers destul de repede si bine. Evident nu s-a intamplat intr-o singura zi, dar oare in Romania sau in oricare alta tara ar fi mers asa?

Irlanda in 2016, un paradis pentru romanii harnici care vor sa munceasca

Credeti ca exagerez cand zic Paradis pentru cei ce cauta un loc de munca sivor sa munceasca legal? Eu zic ca nu, desi evident ca nu stau ofertele de munca in coada cainilor irlandezi. Dar nici prea greu nu este daca chiar stii limba engleza si ai o calificare si te pricepi la ceea ce faci. Pentru cine este mai greu? Pentru cei ce vor sa mearga in marketuri, la curatenie, etc. De ce? Pentru ca desi sunt  multe locuri de munca vacante, sunt si mai multe cereri, iar polonezii din pacate, ne cam sufla in ceafa, fiind mult mai uniti decat noi.

Ce trebuie sa stiu inainte sa vin in Irlanda: Paradis sau nu, daca nu vii in Irlanda cu ceva bani la tine pentru chirie, daca nu ai un job aranjat si nici cine sa te ajute sa-ti gasesti o camera unde sa stai, ai o mare problema! Adica daca nu ai gasit locul de munca deja si vii la sigur, ai grija sa ai macar 5.000 de euro – evident echivalentul in lire, la tine. Altfel o sa fii unul dintre cei care scrie pe FaceBook ca are nevoie de ajutor!

Oferte de munca in Irlanda 2016

Irlanda in 2016, un paradis pentru romanii harnici care vor sa munceasca