Asa cum era de asteptat, alaturi de romanii din Irlanda sunt si cei din Republica Moldova. Iata si motivul pentru care am deschis o pagina separata pentru moldovenii din Irlanda, loc unde acestia pot discuta si pune intrebari specificie. Se stie deja ca moldovenii din Irlanda vor beneficia de cateva avantaje in curand, pe baza tratatului semnat la Vilnius . Este posibil ca pe la jumatatea acestui an moldovenii sa poata circula fara viza in Uniunea Europeana, deci o situatie noua va fi de discutat.

Faptul ca cetatenii din Moldova nu vor avea nevoie de viza pentru a veni in Europa nu inseamna ca ei vor circula cum vor ei, inclusiv in Irlanda. Noul acord de asociere cu Uniunea Europeana va da dreptul moldovenilor sa circule in regimul de turist fara a mai necesita o viza in pasaport, insa asta nu le va da dreptul de a munci in Irlanda [ de exemplu ], iar regulile de circulatie se vor pastra. Asta inseamna ca va trebui sa dovedeasca ca au bani suficienti la ei, ca au cazarea asigurata, transportul si evident biletul dus-intors catre casa.

Daca veti considera ca merita, va invitam si pe pagina noastra de Facebook sau pe Forumul romanilor din Irlanda. Orice idee, articol propus de voi este bine venit in paginile site-ului nostru.

moldoveni in irlanda