Unul din cititorii nostri a venit cu o idee excelenta, aceea de a discuta pe site si despre comunitatile romanesti din diferite zone, ca punct de plecare sau provenienta din Romania. Asa ca eu fiind din Maramures, o sa incepu cu acesta, iar daca tu vrei sa alegem viitoarea regiune pe cea de unde esti tu, esti invitatul meu sa scrii articolul.

Banuiesc ca nu e nimeni din Gherta Mare in Irlanda, insa cine stie, poate am noroc si nimeresc peste un vecin din Turt sau Gherta Mica. Am facut facultatea de medicina la Universitatea de Vest “Vasile Goldis” din Baia Mare si asa am ajuns sa profit de oportunitatea de a ma angaja in Irlanda ca medic specialist. Recunoasc ca nu am prea avut timp sa ies prin Galway sa caut romani, insa chiar ar fi timpul sa organizam o intalnire, oriunde in Irlanda. In Galway sau imprejurimi nu am auzit sa fie prea multui romani, cel putin nu isi fac simtita prezenta pe internet. Am gasit un site mai vechi, pe care scrie frumos – in constructie, asa ca am apelat si eu la cei de la e4UK sa ne gazduiasca, important spun eu este sa fim mai multi care ne dorim acest lucru, iar in cateva luni sa ne dezvoltam aici pe site mica noastra comunitate de maramureseni.

Evident ca oricine este bine venit pe acest site, desi multi dintre prietenii mei sunt sceptici, eu inca mai sper in solidaritatea romaneasca si dorinta de a face ceva in comun.

Romanii-din-Maramures