Recent am primit o intrebare de la un roman stabilit in Irlanda, care vrea sa-si deschida o firma: ” Imi poate spune cineva care si-a deschis firma in Cork care sunt pasii care trebuie umrati , repsectiv ce aprobari trebuie sa primesc si cum pot declara sediul firmei?” Din pacate noi nu avem date legate de acest aspect, dar cu siguranta unul dintre prietenii nostri stabiliti in zona ar putea sa-ti raspunda. Nu stiu cum de inca nu ai dat peste unul dintre cei peste 100 de romani stabiliti in Cork.

Mi-am deschis firma in Irlanda, ce trebuie sa fac pentru a functiona legal?

Acum ceva vreme am pus si noi problema deschiderii unei firme in Irlanda, am vazut ca sunt ceva cititori interesati de subiect dar nu am primit niciun comentariu, doar cel de la Flori Popa. Evident ca si in Irlanda ai nevoie de redactarea unui act constituiv al firmei tale, o garamada de acte la Registrul comertului irlandez, contul la banca, etc. In plus, spre deosebire de Romania, in Irlanda actele firmei se legalizeaza la un notar. Adresa firmei tale din Irlanda este publica si poate fi oriunde, important este sa ai dreptul de a pune acea adresa ( inchireuiere, proprietar, etc. ).

Evident ca la fel de important este sa alegi un contabil pentru firma ta, eu iti recomand un roman, dar nu este mare problema, daca stii la perfectie limba engleza, poate fi si un irlandez localnic.

Important! Conform legii irlandeze, orice firma inregistrata in Irlanda trebuie sa numeasca o secretara responsabila de indeplinirea anumitor obligatii prevazute in statutul firmei.

In speranta ca v-am lamurit cat de cat, asteptam sa ne spuneti si voi ce stiti depsre acest subiect, poate reusim sa avem un ghid complet de infiintare a unei firme in Irlanda, probabil un ajutor pentru romanii mai intreprinzatori!

Firma in Irlanda

Mi-am deschis firma in Irlanda, ce trebuie sa fac pentru a functiona legal?