Asa cum spuneam intr-un articol anterior, am de gand sa ma mut in Cork, insa vreau sa vad ce spune si comunitatea romanilor din Cork, care ar fi cele 10 motive care sa te determine sa faci acest pas. In mod evident exista cateva conditii care te pot determina sa te muti sau nu intr-un oras sau altul, cum ar fi usurinta de a gasi de munca, facilitati si costuri pentru a inchiria o casa, apartament. etc.

Cat sunt de mari chiriile in Cork? Cat de usor iti gasesti de munca in regiune? Cam care sunt meseriile pe car ele poti practica in Irlanda, dar in Cork? Sofer de taxi se poate? Dar in domeniul IT, sa zicem intretinere retele, reparatii calculatoare, etc. Daca te decizi sa tunzi iarba la cei ce stau in zone cu multa verdeata gasesti de munca? Poti gasi de munca ca babysitter in Cork? Te poti intretine din aceasta munca? Iata intrebari la care vom incerca sa raspundem impreuna cu prietenii nostri de pe FaceBook.

O idee pentru romanii din Cork: cum ar fi sa ne facem un restaurant romanesc? Cu mamaliga, sarmalute si mici? Un Pub romanesc ar prinde printre irlandezi? Cat de unita este comunitatea romanilor din Cork? Se intalnesc ei in numar mare cel putin de sarbatori sau in weekend? Cum interactioneaza ei cu comunitatile din Meath, Louth sau Galway? Va astept cu raspunsuri la intrebari, ar si cu sugestii legate de site-ul nostru.

Invatamantul in Cork