Credeam ca am acoperit cam toate zonele din Irlanda, insa am avut placuta surpriza sa fin contactati de un grup de romani din Galway, un orasel din vestul Irlandei cu peste 70.000 de locuitori, deci unul destul de marisor. Se vede treaba ca nu m-am informat suficient pana acum caci am aflat de la ei, cei ce ne-au scris, ca orasul Galway este renumit in Irlanda, aici fiind de fapt unul din centrele unde limba si cultura irlandeza sunt la loc de cinste. In randul irlandezilor traditionalisti Galway este considerat a doua capitala a Irlandei, deci chiar merita sa avem cateva pagini dedicate romanilor din zona. In felul acesta poate reusim sa aflam mai multe despre viata in Irlanda, acea viata autentica, nealterata de cosmopolitarism.

Promitem sa venim cu poze ale romanilor din Galway, caci am inteles de la Cristi si Doru, cei doi care au semnat scrisoarea catre redactia noastra, ca spere deosebire de alte comunitati romanesti, cea din Galway este chiar bine inchegata. Daca este asa, ar fi posibil ca aceasta sa fie prima comunitate de romani din Irlanda ce va avea propriul site gazduit si sponsorizat de portalul e4UK.

Am fi bucurosi daca cei ce au fondat grupuri pe FaceBook ne-ar invita alaturi de ei, am avea astfel un schimb mult mai eficient de informatii, insa nu cred ca vom ajunge la acest rezultat inainte de Craciun, insa cu siguranta ca anul 2015 va schimba optica “concurentei”, care nu vede inca beneficiile colaborarii intre site-uri si oameni cu acelasi interes.

Romanii din Galway

Romanii din Galway