Desi pare greu de crezut, in Glendalough – Irlanda traiesc romani, chiar daca zona este mai mult renumita ca destinatie turistica decat ca zona unde ai putea gasi ceva de munca. Zona este cunoascuta ca “Valea celor doua lacuri”, iar despre modul in care cele doua familii de romani au decis sa se stabileasca aici, pot sa spun doar ce au scris in email – nu cred ca exista o alta zona in toata Irlanda unde sa te simti mai aproape de natura ca Glendalough.

Practic cele doua familii locuiesc la 2 kilometri de Glendalough, la Glenmacnass Waterfall, unde si-au gasit de munca la amenajari exterioare, sau mai pe intelesul nostru, ingrijesc gradinile din zona. Cel mai cunoscut oras din zona este Wicklow, dar ei au preferat sa se mute in Glendalough, unde au parte de liniste si de o viata tihnita.

Zona este atat de frumoasa, plina de vestigii istorice, turistii vin aici pe tot parcursul anului, iar Dragos, unul dintre gradinarii romani din Glendalough face acum cursuri de ghid, pentru ca spune el, s-ar castiga bani frumosi din aceasta. Stai si te plimbi cu turistii, vizitezi zonele din jurul orasului Wicklow si esti prieten cu majoritatea celor putin peste 6 mii de locuitori.

Se pare ca zona a fost colonizata de vikingi, de unde si numele orasului ce aminteste de trecerea lor prin zona. Oamenii din Glendalough sunt primitori, deschisi si dornici de a sta la o bere cu oricine le calca pragul. Daca ajungeti prin zona, cautatii pe romanii nostri, o sa se bucure cu siguranta.

Romanii din Glendalough