Comunitatea romaneasca din Irlanda este destul de raspandita, si chiar daca cei mai mult romani traiesc in Dublin sau imprejurimi, este bine de stiut ca exista o mica comunitate si in Waterford. Orasul este destul de populat, in zona urbana locuind peste 50 de mii de locuitori. Recunosc ca nu am gasit nici o informatie despre comunitatea romaneasca din Waterford, asa ca ori sunt singurul care si-a propus sa ne intalnim, ori nu am cautat eu destul de bine, desi cred ca nu se pune problema chiar asa.

Dragi cititori, daca locuiti din intamplare in Waterford si vreti sa iesim la o bere, nu trebuie decat sa lasati un mesaj, poate discutam in direct pe FaceBook, pe pagina Diasporei, sa ne cunoastem mai bine si sa ne dam intalnire. Ce mi-a placut cel mai mult in Waterford a fost clima, niciodata nu am inghetat de frig, cred ca cel mai jos temperatura a coborat undeva la 3 sau patru grade Celsius cu plus. Mai rar asa ceva, mai ales ca eu sunt nascut in Dobrogea, iar cand bate Crivatul iti ingheata sangele in vine.

Mar elucru nu am ce sa mai spun despre oras, poate ca e intersant sa vizitezi cele doua obiective turistice majore, Turnul lui Reginald si Muzeul Comorilor din Waterford. Biletul nu e scump, eu am intrat pe gratis in noaptea muzeelor, am vazut reclama si am zis sa nu pierd ocazia, dar am inteles ca biletul este undeva la 3 lire irlandeze [ a nu se confunda cu cele britanice, desi au cam acelasi curs ].

Romanii din Waterford