Cork este al doilea oras ca marime din Irlanda, populatia sa ridicandu-se la peste 100 de mii de locuitori. Orasul este situat in partea de sud a Irlandei, in provincia Munster. daca socotim si zona metropolitana numarul locuitorilor sde ridica undeva la aproape 200.000 de locuitori. O mica pare dintre acestia sunt romani, iar daca si tu esti unul dintre ei, ne bucuram ca ai ajuns pe site-ul nostru.

Pot spune cu mana pe inima ca dupa ce am vizitat orasul Cork din Irlanda am ajuns la concluzia ca seamana extraordinar de mult cu un orasel de provincie din Romania, curate, cochet si nu foarte aglomerat.

Am inteles de la cineva ca exita si un mic magazin cu produse penrtu romani in Cork, insa eu nu am reusit sa dau de el, asa ca daca cineva are informatii despre magazinul romanesc din Cork, poate ne spune si noua unde este.

Tot din auzite se pare ca este si o biserica romaneasca in Cork, Parohia Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica si Sfantul Patrick, cu adresa Presentation Sister Chapel, South Douglas Street, Cork. Nu garantez, ar fi bine ca unul din romanii din Cork sa ne confirme acest lucru.

Un sfat primit mereu de la comunitatile de romani din Irlanda a fost sa incercati sa va faceti prieteni irlandezi, unul singur, dar bun iti poate deschide multe usi. Asa ca iesi la o bere, integreazate si vei avea numai de castigat.

Romanii din Cork