Din 2006 si pana acum in Irlanda s-au facut doua recensamanturi, datele diferind de la unul la altul in mod radical. Faptul ca in Irlanda modul in care se face recensamantul nu prea seamana cu cel din Romania, aici formularele sosind prin posta, iar raspunsul  se trimite de catre cel ce completeaza tot prin posta, rezultatele sunt date publicitatii mai rapid si se spera ca sunt cat de cat exacte.

Datorita faptului ca multi dintre romanii aflati in Irlanda in 2006 erau aici semi-lega sau chiar ilegal, acestia nu au fost regasiti in datele de la recensamant. Iata deci ca in 2006 erau inregistrati in Irlanda 8.566 iar in 2001 numarul lor a crescut cu peste 100%, adica cu 9.429, ajungand la 17.995 de romnai aflati pe teritoriul Irlandei.

Nu stiu cat de exacte sunt datele, asa cum spuneam intr-un material precedent, in Irlanda ar trebui sa fie peste 20.000 de romani. Eu am plecat din Dublin in Dubai acum 2 ani, deci nu mai am date exacte despre ce se intampla acolo, insa am ramas cu inimna in tara unde am stat 4 ani, unde am muncit si unde am invatat pentru prima data ce inseamna viata de emigrant. Prin urmare daca veti gasi date inexacte, va rugam sa le comunicati, le vom corecta si ne cerem de pe acum scuze pentru eventualele greseli.

Concert la Dublin

Concert la Dublin