Am fost placut surprins in dimineata aceasta cand am vazut ca a crescut interesul pentru comunitatea de romani in Galway, un orasel cu 75.529 de locuitori. Grupul de pe FaceBook este destul de mic, nu inteleg de ce, avand invedere ca cel putin din ce mi-a spus Marius sunt peste 100 de romani stabiliti in Galway. Este posibil ca informatia sa nu fie reala sau poate ca multi ori nu stiu de existenta grupului sau nu sunt asa de sociabili cum am vrea noi. Poate ca dupa ce vor citi acest articol vor da mai multe detalii despre comunitate, unde se intalnesc, poate ca exista si o biserica unde merg duminica, etc.

Unde voteaza romanii din Galway duminica?

Daca tot mergem la votare, chiar ma intrebam unde pot merge la vot romanii din Irlanda si in mod special cei din Galway? Duminca e votarea, iar internetul e plic de indemnuri, reclame si promisiuni electorale. Chiar si pe site-ul nostru au aprut recleme cu Elena Udrea sau  Klaus Iohannis. Legat de ultimul mi se pare hilar ca est ein proces de contesatre a dretului de a fi presedinte, datorita unei incompatiblitati mai vechi. Daca iese din primul tur ce facem? Nici Elena Udrea nu este scutita de amenintari cu procese, iar fostul ei sot, Cocos se pare ca este implicat adanc in dosarul de coruptie cu licentele de la Microsoft.

Un singur lucru le recomand romanilor din Irlanda: NU votati cu PSD-ul – o fac deschis pentru ca nu mai vreau comunisti la guvernare! In rest, fiecare cum ii dicteaza inima, constiinta sau flerul, caci desigur e nevoie de mult fler pentru a ghici cine va duce Romania pe un drum cat de cat normal. Hai la vot! Intrebarea este unde votam, nu ci cine!

alegeri 2014