Am incercat pana acum sa va facem cunostinta cu cele mai importante comunitati de romani din Irlanda, Cork, Limerick si evident Dublin. Totusi avem o lista cu 51 de orase irlandeze cu peste 10.000 de locuitori, asa ca o sa le amintim aici, pentru ca in cazul in care ne vor descoperi ei pe noi, sa stie ca nu i-am uitat. Unul dintre ele este Galway, unde avem o populatie de aproape 72.000 de locuitori, fiind al treilea oras ca marime din Irlanda. Pentru acestia avem deja pe site cateva rubrici descise, dar nu stim daca este suficient sau nu.

Comunitati de romani in Irlanda

Am vrea sa stim cati romani sunt de exemplu stabiliti in Tallaght sau in Blanchardstown, orase care dupa numarul de locuitori ocupa locurile patru si cinci. Ar mai fi inca doua orase mari, Waterford si Clondalkin, ce inchid lista oraselor din Irlanda cu peste 40.000 de locuitori. Locurile noua si zece sunt ocupate de Lucan si probabil mai cunoscut voua, Swords. Vom continua lista de orase din Irlanda cu restul, pana vom ajunge la 51. Speram sa decoperrim si in acele orasele comunitati de romani, caci sunt sigru ca sunt. De exemplu stiu sigur ca cel putin patru romani sunt in Tallaght, pentru ca m-am intalnit cu ei intamplator la Dublin, la benzinarie. Deci sigur ca mai exista romani in Irlanda, trebuie doar sa-i descoperim si sa-i aducem langa noi.

Mi-ar place deasemenea sa primim cat mai multe stiri din Irlanda de la romanii stabiliti acolo, am vrea sa avem o sectiune speciala pentru asta, doar ca ne trebuie evident colaboratori dispusi ca cel putin de doua sau trei ori pe saptamana sa ne spuna si nou ce se mai intampla in orasele pe unde sunt ei dispersati. O fi oare posibil? Sa vedem!

Tallaght - Irlanda

Comunitati de romani in Irlanda – Tallaght