Cred ca una dintre intrebarile romanilor din Irlanda este cum sa scap de amenzile de circulatie, asa ca am sa incep cu cel mai practic sfat: NU le incasa, respecta legile si ai scapat 100%! Eu zic ca ar trebui sa te bucuri ca desi in Irlanda sunt strazi bune care te duc de la un oras la altul, nu exista taxa de autostrada in Irlanda! Super, nu-i asa? In plus cred ca stii ca se circula pe partea stanga! Asta pentru cei care inca nu au ajuns aici si tot itreaba pe ce parte se circula in Irlanda!

Cum scap de amenzile de circulatie din Irlanda

La fel de important este sa stiti ca desi in Irlanda sunt unele dintre cele mai mici amenzi din Europa, de exemplu pentru depasirea vitezei sunt in general amenzi mai mici de 100 de euro, totusi nu va sfatuiesc sa verificati pe pielea voastra! Mai ales daca sunteti cu masina si permis romanesti ( ma refer la numar de Romania, permis de conducere eliberat in Romania ), pentru ca acum amenzile se trimit la domiciliul, iar daca voi ati uitat sa le platiti – de exemplu stati de fapt in Irlanda dar nu vreti sa va schimbati rezidenta, o sa va treziti cu o suma frumusica de plata!

Ar mai fi amenzile pentru parcare in Irlanda, adica parcare in locuri nepermise! Cam usturatoare, avand in vedere ca ai oprint 10 minute sa-ti cumperi un suc! Vedeti ca locurile de parcare sunt marcate vizibil, luati tichetul ca nu e scump si puneti-l in parbriz! Evitati neplacerile inutile!

NU vorbiti la telefon cand conduceti, nici macar nu stati cu telefonul in mana! Daca pana acum plateai doar 60 de euro amenda si primeai 2 puncte de penalizare, acum este mult mai rau!

Amenzi Irlanda

Cum scap de amenzile de circulatie din Irlanda