Procesul de emigrare in Uniunea Europeana si implicit in Irlanda s-a simplificat destul de mult incepand cu 1 ianuarie 2014 pentru cetatenii romani. Venitul unui irlandez ce are un serviciu constant intr-un domeniu obisnuit variaza intre 2.300 si 2500 de euro net pe luna. Un emigrant are insa in jur de 1500 – 1800 de euro pe luna. Aceste venituri se referea in special pentru zona oraselor mari, cum ar fi Dublin.

Culmea este ca am vazut zeci de anunturi pentru romanii stabiliti in Irlanda, in special la call-centere, ceea ce nu e chiar rau. Va propun sa va cautati un loc de munca si pe cele doua site-uri mari din Irlanda: jobs.ie sau monster.ie. Chiar acum am vazut ceva oferte in domeniul hotelier in Newtownmountkennedy.

No experience in sales? Opportunity to start a sales career and progress!

My client is a leading, well known IT firm, offering excellent training and coaching for recent graduates to insure your development throughout your sales career. Great opportunity to get a training on the job with massive opportunities of  future progression within a multinational environment with very competitive salary. Tel: 01 4003500

Precum vedeti sunt locuriu de munca, chiar si pentru incepatori, dsi trebuie ceva rabdare, nu spera ca la primul CV trimis vei gasi si locul de munca. Nu uitati sa insistati pentru contract, mai ales la job-urile cu salarii mici, caci la cele cu venituri mari, nu am auzit inca de contracte la negru.

Diplomele noastre sunt recunoscute in Irlanda, insa eu va sfatuiesc la le traduceti in engleza si sa le legalizati la notar. Merge mai repede, garantat! in concluzie, daca nu esti un tip pretentios, ai o calificare clara, stii limba engleza si ai intre 25 si 35 de ani, emigrarea in Irlanda poate fi solutia pentru un trai mai bun!

muncitori dublin