Am luat si am analizat putin situatia veniturilor din Romania in comparatie cu cea din Irlanda si Irlanda de Nord si va spun cinstit ca am ramas inmarmurit. Din datele oficiale rezulta ca in Romania aproape 3 milionae de salariati, deci jumatate din cei ce muncesc, nu castiga mai mult de 1000 de lei, putin peste 200 de euro. O treime dintre salariati castiga cel mult 850 lei net. Iata si motivul pentru care noi romanii o ducem greu si emigram chiar si in Irlanda de Nord sau Irlanda. Iar ca tabloul sa fie complet,  691.000 de romani lucreaza cu contract de mai putin de 8 ore pe zi, deci venitul este pe masura.

Totusi ne miram ca vedem atatea masini de lux in Romania, parca mai multe decat in Irlanda. Iata si de ce, aproape 300.000 de romani castiga peste 5.000 de lei, iar dintre acestia  27.000 au un venit peste 15.000 lei lunar. Dac aveti urmari statisticile, acestia sunt cei ce se lauda cu vile si masini de lux. Un calcul sumar ne arata ca in Romania doar 1,5 % din populatie traieste omeneste, restul o ducem de pe o zi pe alta, fara a ne permite luxul de a merge in concedii sai fara a ne cumpara o masina mai buna. Iata de ce vrei sau nu, esti nevoit sa emigrezi. Iar un loc de munca in Irlanda nu est ede lepadat, trista povestea mea, dar adevarata!

Va provoc sa spuneti voi cat castigati in Irlanda, cat dati pe mancare si daca reusiti sa economisiti sau sa cumparati bunuri de folosinta indelungata si cat de des va schimbati telefonul sau computerul.

Muncitori Irlanda

Locuri de munca in Irlanda de Nord sau Irlanda