Desi teoretic discutam despre doua tari diferite, Irlanda de Nord fiind parte a Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, credem noi ca este mai bine sa avem si aici o categorie si o rubrica destinata special celor ce locuiesc si muncesc in cele sase comitate din nordul insulei irlandeze. Sunt sigur  ca in acest fel romanii din Belfast se vor alatura si ne vor spune de ce au ales Irlanda de nord sau de ce nu au ales spre exemplu Dublin ca destinatie finala.

Desi in Irlanda de nord nu sunt nici macar 2 milioane de locuitori, adica mai putini decat la noi in Bucuresti, totusi ai impresia ca de fapt sunt de doua ori mai multi. Sau poate asta a fost impresia mea cand am intrat in Pub-urile irlandeze.

Recunosc ca sunt atras de muzica si traditiile din Irlanda de Nord, care au ceva aparte fata de cea pur irlandeza, un fel de mix intre Europa si Irlanda. Poate ca ar  trebui sa spun de la inceput ca sunt un admirator al lui Michael Flatley, nu am ratat nici un spectacol pe DVD, am cumparat tot ca un avar, sa nu las nimic sa-mi scape. Deci sunt subiectiv, insa va asigur ca puteti cauta pe YouTube cateva spectacole de dans irlandez, apoi discutam daca am sau nu dreptate.

Am mers atat de departe cu admiratia mea pentru dnasurile irlandeze incat mi-am cumparat o pereche de  softshoe dances [ pantofi speciali pentru dans, usori ], care stau alaturi de o alta dragoste – un kilt scotian.

Romanii din Belfast