Ca de obicei cand vine vorba de informare la TV nu aflam decat franturi, mai nou ni se spune ca irlandezii nu vor sa plateasca apa. Dar despre care apa e vorba? Despre apa pe care o consuma, apa menajera sau apa de ploaie? Poate ar trebui sa iesim si noi romanii din Irlanda in strada, dar sa protestam ca la noi in tara platim apa la greu, de ploaie, menajera de la toaleta si evident apa din piua. Ce imi place totusi la irlandezi este faptuil ca stiu ce vorm cand ies in piata sa manifesteze, apai ies cu miile. Peste 100 de mii de irlandezi au iesit ieri in strada pentru a protesta impotriva legii care le va impune sa plateasca apa.

Intrebarea este care apa este socotita menajera in Irlanda, cat va insemna factura pentru irlandezi de s-au decis sa iasa acum pe frig sa demonstreze. Daca stau sa ma gandesc ca rata somajului in Irlanda este de peste 10%, ca sunt destui romani ce inca au un loc de munca in Irlanda, cred ca despre asta ar trebui sa se discute la noi la TV, nu despre apa de ploaie. Sau ar trebui sa discutam despre firmele ce se ocupa cu transportul din Irlanda in Romania, un subiect mai la ordinea zilei decat faptul ca irlandezii ies in numar mare sa protesteze.

Acum mai am o intrebare pentru romanii din Irlanda, ies si ei oare la proteste sau stau linistiti in casele lor de frica sa nu aiba probleme? Mai am o alta intrebare care ma framanata: cand vom fi contactati de firmele romanesti din Irlanda, pentru publicitate, caci in ritmul asta – o firma maxim doua pe luna – o sa ajungem si noi la sapa de lemn, sau vom intra la masurile de austeritate, vom taxa apa de ploaie. Adica firmele de transport care ne tot asalteaza cu reclame pe facebook!

Menajera in Irlanda

Menajera in Irlanda