Aseara au plecat in excursie 3 romani in Belfast pentru a vizita gasca de prieteni mutata de curand din Dublin.Am ajuns pe la ora 10 si imediat Andreea ne-a pus la masa. Jur ca nu am mai vazut asa ceva, masa era plina cu tot felul de bunatati, de la traditionala mamaliguta cu branza si smantana [ chiar ma intreb acum, de unde o fi luat branza de oaie in Irlanda? ], cu doi pui la cuptor, un vin bun de acasa [ cica il tin la dos, doar pentru ocazii speciale ] si multa vorbarie. Cica romanii din Belfast nu mai au timp de vorbit in romana, aici toti vorbesc ori in engleza ori in poloneza. Asta cu poloneza m-a facut sa rad cu lacrimi.

Va intrebati cum ne-am imprieteni noi cei din Dublin cu romani din Befast? Pai simplu, pe facebook – ca sa fac o aroganta cum spunea nea Gigi – de care recunoasc ca imi este dor, as mai vrea sa-l vad la TV, macar in weekend la emisiunea “Magazin Duminical”. Mai ales ca mi-am adus aminte de el de la mamaliguta aia cu branza. Ciudat mi s-a parut ca a trebuit sa parchez total aiurea, prietenii mei avand in chirie o casa pe strada Dhu Varren Park, o zona destul de linistita dar inghesuita.

Casele din cartierul asta din Belfast zici ca-s facute de munictorii romanii din constructii, toate din caramida rosie, netencuite. Stiti ce m-a facut sa rad cel mai tare? Gardul de lemn imbatranit ce despartea curtea loc de cea a vecinilor si tomberonul ala gri, de care credeam ca am scapat. Il intreb pe prieten: nu puteai mai sa iei din alea albastre, arata mai fain? Mai pe scurt o sa va povestesc cu alta ocazie cum am petrecut 3 zile in Belfast si ce anume mi-a placut si ce nu.

Romani in Belfast

Romani in Belfast