Cat mai este pana la Craciun si pana cand romanii din Irlanda sarbatoresc Revelionul? Mai putinde o luna, iar noi stim deja ca cel putin romanii din Limerick si Cork sunt alaturi de noi, asa ca asteptam sa ne spuna fiecare pe unde s-a decis sa sarbatoreasca Anul Nou si Craciunul. A ales cumva unul din restaurantele cu specific romanesc din Irlanda? Ma uitam cu recgret pe site si am descoperit ca nu avem nici macar un singur restaurant romanesc din Irlanda care sa ne fi contactat pentru reclama! Daca magazine ne-au mai scris, cand vine voba de restaurante stam cum stam, adica nu avem datele de contact ale niciunuia.

Sa intelegem ca cel putin in  Limerick si Cork nu sunt restaurante ale confratilor nostri romani? Atunci unde veti gusta oare sarmale ca la mama acasa si o pastrama de oaie [ asta imi doresc de cel putin 3 ani de cand m-am stabilit in Dublin ] ca sa nu mai zic ce un ciolan de porc – pomana porcului banuiesc ca nu se poate servi la restaurant, cel putin din motivul ca nu e in aer liber, asa cum obisnuia bunicul meu sa faca!

Concluzie: vreau sa vad unde va petreceti Craciunul si Revelionul anul acesta – cei ce sunt si raman evident in Irlanda, restul cine stie, poate o pun de o chermeza in tara, apoi se intorc impreuna la munca in Irlanda dupa sarbatori. La final crem sa-l salutam pe Saxon – se stie el, doar e cel mai popular roman din Cork, dar si pe toti cei peste 800.000 de cititori care ne-au trecut pragul in 2014! Va asteptam la un pahar de sampanie virtual desigur, pe 1 ianuarie 2015!

Revelionul romanilor din Irlanda

Revelionul romanilor din Irlanda