Deschidem rubrica comunitati cu cea a romanilor din Dublin, in speranta ca vom primi solicitari si din partea altor romani stabiliti in Irlanda, care vor sa fie alaturi de noi. Am fi curiosi sa stim pe unde mai umbla cititorrii nostri, caci la o cautare atenta pe internet legata de romanii din Dublin am descoperit o pagina de Facebook ramasa in 2011, un site de informatii care a ramas in septembrie 2013 si cam asta e tot.

Noi ne propunem sa tinem legatura cu romanii din Dublin, chiar daca asta va insemna sa muncim de doua ori mai mult decat la site-ul general al diasporei romanesti.  Multi dintre romani au auzit de Irlanda doar la televizor, sau in cel mai fericit caz, stiu cate ceva despre vaca irlandeza, insa despre viata unui roman in Dublin, stiu foarte putini.

Primesc destul de des scrisori [ email evident ] de la romani sau moldoveni, care imi cer sfaturi despre emigrarea in Irlanda. Ma bucur nespus cand vad ca lumea cauta raspunsuri, insa fara sa avem o comunitate activa, care sa fie la zi cu informatiile nu prea putem ajuta. Iata si motivul pentru care am incercat sa va conving [ si sper eu ca am reusit ] sa facem fiecar ecate ceva, o informatie, un gand bun, toate la un momnt dat vor prinde bine unui cititor, care nu trebuie sa uitam, este un OM.

O informatie nu costa nimic, iar noi cei din Dublin putem face asta, sunt sigur. Prin urmare, sa nu lungim vorba, va asteptam cu idei, sfaturi si de ce nu, cu o vorba buna pentru cei ce vor sa emigreze in Irlanda.

Romanii din Dublin