Recent am descoperit ca exista o mica comunitate de romani in Limerick, cel putin asa rezulta din cercetarile facute pe internet, dar daca ati ajuns aici si faceti parte din comunitatea romanilor din Limerick – Irlanda, va invitam pe pagina de Facebook a diasporei, sau de ce nu chiar aici pe site, unde puteti face cunostinta cu alti romani stabiliti in Limerick.

Faptul ca orasul Limerick este capitala comitatului cu acelasi nume face ca numarul de locuri de munca sa fie ceva mai ridicat decat in alte orase [ exceptand bine inteles Dublin ], iar chiriile sunt mai mici decat in alte zone mai aglomerate. Orasul este destul de mic, numarand 57.106 locuitori in oras si putin peste 90 de mii in zona metropolitana. Se pare ca cea mai mare comunitate de emigranti din Limerick este cea poloneza, insa dunt sigur ca in curand vor scoate capul la lumina si romanii din Limerick.

Totusi exista si situatii mai rele, de exemplu Dan din Ennis nu a intalnit pana acum nici un roman in zona sa, deci se poate si asa. Scopul acestui articol este de a reuni romanii aflati in Irlanda pe caprarii, adica pe zone si orase, in cazul de fata comitatul Limerick. Daca doriti o pagina pentru alt comitat sau oras, nu trebuie decat sa cereti! Pana atunci sunteti invitati pe Forumul Romanilor din Irlanda, gazduit la noi.

Romanii din Limerick - Irlanda

Romanii din Limerick – Irlanda