Iata ca oficialii din Irlanda au decis sa ofere cetatenilor sai un nou tip de document – cardul pasaport – ce va avea o valabilitate de cinci ani si va putea fi folosit atat pe post de pasaport dar si de card bancar. Oare e posibil asa ceva si in Romania? M-am cam satirat de cartea noastra de identitate care este si mare si urata, ca sa nu mai zic ca sunt tari care nu recunoasc actul si esti obligat sa porti dupa tine si pasaportul. Totusi nici irlandezii nu scapa de pasaport, noul card fiind de fapt doar o anexa a acestuia.

Noul act de indentitate va fi pus in circulatie in Irlanda de la mijlocul lunii iulie 2015 si credem noi ca va avea un real succes. Ai scapat de o chestie banala, de a purta doua lucruri utile in portofel, un act de identitate si un card. Daca tii cont ca nu vei schimba cadrul la trei ani ca pana acum ai castigat inca doi ani de utilizare a aceluiasi document. Din pacate legile europene au facut sa dispara si din Romania pasaportul valabil 10 ani!

Stiri din Irlanda

Un studiu recent arata ca in Irlanda este mai scump sa iesi la o plimbare cu oprire la restaurant decat in alte tari din Uniunea Europeana! Deci se confirma ce spuneam noi despre viata din Irlanda in 2015, e cam scumpa! Dar nici romanii nu se lasa mai prejos si ridica marimea amenzilor rutiere, o sa mergem pe jos dragii mei, cand venim in Romania!

Ca sa incheiem intr-o nota optimista, va anuntam ca in curand veti putea veni cu trenul direct de la aeroport pana in Dublin, deci adio taxiuri – asta daca nu cumva vrei sa te lipsesti repede de niste bani!

Card si pasaport pentru Irlanda