Una din meseriile cele mai raspandite pentru romanii din diaspora este ingrijirea batranilor, iata si motivul pentru care am creat separat o rubrica speciala pentru cei ce sunt in cautarea unui loc de munca in acest domeniu. Aici pe site nu vom posta anunturile, pentru ca evident nu ar fi comod, am avea o lunga lista cu persoane care cauta sa ingrijeasca batrani in Irlanda, o alta lista cu cei ce intermediaza astfel de servicii. Iata de ce mult mai usor va fi sa folosim pagina de facebook: Ingrijire batrani.

Aici am dori sa adunam opinii, sfaturi si alte astfel de informatii legate de aceasta munca, venite de la cei ce sunt deja in Irlanda, si-au gasit un loc de munca si acum pot da sfaturi celor ce sunt in cautare, dar nu au o experienta in afara tarii.

Sfaturi despre ingrijirea batranilor in Irlanda

Munca de ingrijire a batranilor nu difera de la tara la tara, in principiu se cere o persoana care cunoaste limba tarii respective la nivel conversational, rabdatoare si daca este posibil cu minime cunostinte medicale. Persoana de care veti avea grija este evident in varsta, car enecesita de la companie pana la ajutor, multe dintre aceste persoane fiind in incapacitate locomotorie, sau care se deplaseaza mai greu. dar sunt si situatii in care o batranica sau un batranel, au nevoie de fapt de companie, atunci cand vor sa iasa la plimbare sau la cumparaturi, sau de ajutor la menaj.

Health Care Assistant Irlanda

Pe langa munca de ingrijire a batranilor, in Europa deci si in Irlanda exista o sectiune aparte, care se numeste Health Care Assistant, aici fiind vorba de personal calificat, ce poate avea grija de persoane bolnave.  Despre acesasta munca vom discuta mai pe larg in alt articol.

Ingrijire batrani in Irlanda