Asa cum stiti in Romania personalul medical este organizat in O.A.M.M.R-uri, pe judete dar si la nivel national. Adica ordinul asistentilor medicali, existand un echivalent si in Irlanda, Inscrierea in ordinul asistentilor medicali iti da dreptul de a fi angajat legal in sistemul sanitar privat si de stat din Irklanda. Iar pentru asistentii medicali din Romania ce-si doresc un loc de munca in Irlanda, oportunitatile sunt multiple, avand in vedere criza de specialisti din acest domeniu in mai toate tarile din Uniunea Europeana.

Aproape toate informatiile legale despre Nursing Board le gasiti pe site-ul oficial aici. Evident ca inregistrarea nu este gratuita, existand o taxa de pre-inregistrarem, care din cate stiu eu este de 200 de euro. Va trebui sa completati si un formular cu datele dumneavoastra personale, pe care-l gasiti deasemenea pe site.

Pentru a completa dosarul vei primi prin posta la adresa de domiciliu toate formularele necesare, pe car eeste bine sa le multiplicati pentru a avea o rezerva in cazul in care completati ceva gresit. Din pacate aveti nevoie din Romania de Certificatul de Conformitate sau Recomandare, ce se obtine de la Ministerul Sanatatii [ Directia de Sanatate Publica ], spun din pacate caci trebuie sa veniti cu ele de acasa, dureaza destul de mult pana le obtineti.

Daca totul este ok, va trebui sa parcurgeti o perioada de practica, deci va trebui sa gasiti un angajator care sa va tina macar sase saptamani, ceea ce este de fapt etapa cea mai grea. Daca cineva are informatii mai recente, este invitat sa le posteze.

Asistenta medicala Irlanda