Asa cum stiti in Irlanda sunt 26 de comitate, despre trei am scris deja si avem comunitati, insa pentru restul vom da posibiliatea cititorilor sa afle si sa discute mai mult aici. Comitatul Carlow se afla in jurul orasului cu acelasi nume, oras ce numara doar 23.000 de locuitiri. Cati romani sunt stabiliti in Carlow nu stim inca, dar speram sa ne gaseasca ei pe noi, iar daca ajungeti in Irlanda si vizitati castelul Carlow nu uitati sa ne dati si noua cateva poze.

Comitatul Cavan se afla la granita cu Irlanda de nord, are capitala in orasul omonim si numara putin peste 10 mii de locuitori. Mai avem doua orase importante in zona, Belturbet si Cootehill, primul cu 1.400 de locuitori si al doilea cu aproape 1900. Precum vedeti orasele sunt mici, de aici si numarul mic de locuitori ai Irlandei.

Comitatul Clare are capitala la Ennis unde veti gasi aproximativ 25 de mii de locuitori. Ca sa nu aglomeram totusi prea mult discutiile vom scrie articole noi pentru restul de comitate din Irlanda, aici putem discuta cu romanii din Carlow, Cavan si Clare, inca trei regiuni pe langa cele deja acoperite de site-ul romanilor din Irlanda. Nu uitati sa dati un like si paginii noastre de FaceBook, pe care o gasiti in subsolul site-ului nostru. Nu mai activam pe diversele grupuri de pe FaceBook pentru ca nu vrem sa-i incurcam pe fondatorii lor, dar voi puteti sa le cautati si sa va inscrieti in ele.

Romanii din Carlow