Pe 27 martie romanii sarbatoresc unirea Basarabiei cu tara, asa ca am stat si eu in cumpana despre ce sa scriu, iar cum polituica inca nu est epunctul de atractie in ceea ce fac eu zilnic, am decis sa va spun cate ceva despre  Podul lui Dumnezeu din Gorj, pe drumul ce leaga Targu Jiu de Drobeta Turnu Severin. Asa am ajuns sa ma intreb daca exista si olteni in Irlanda si pe unde sunt ei asezati.

Cu aceasta ocazie il salut pe colegul meu de facultate, Ionel Dinca, care haba nu am de unde era din Oltenia, insa nu am sa uit niciodata prima discutie cu el. Ionel ne povestea despre viata sa la tara, in Oltenia, si la un momnt ne spune ca a fost atacat de gonghite. Noi mirati l-am intrebat: cine zici mai ca te-a atacat? Ce-s alea gonghite? Niste goange, dar mai mici a spus cu superioritate colegul Ionel.

Iata de ce zic eu ca indiferent daca esti in Limerick, Cork sau Dublin, daca esti sau te simti oltean, hai alaturi de noi pe FaceBook. Iar daca ajungi sa vezi Podul lui Dumnezeu, al doilea ca marime din europa – ma refer la poduri naturale, atunci ai sa vrei sa vizitezi si  lacurile Zatonul Mare si Zatonul Mic, iar in acest fel am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura, ne-am adus aminte de frumusetile de acasa, si am dat o intalnire la o bere proaspata oltenilor din Irlanda. Daca esti banatean, nu trebuie sa te superi, va veni ziua in care vom vorbi de moldoveni, dobrogeni si mai ales prahoveni [ caci radacinile mele sunt la Campina ]!

Podul lui Dumnezeu