Ca sa nu fie bine niciodata, se gaseste cate unul si incepe un scandal, azi e ziua romanilor de pretutideni, adica cand nu ai pe cina da vina, dai pe romani. O femeie din Irlanda si-a gasit dusmanul, un cersetor roman, l-a urmarit, l-a filmat si a umplut internetul cu problema romanului cersetor din Dublin. O singura intrebare pentru doamna Sabrina Fuery, cand emigrau irlandezii pe capete era ok? Cea mai mare problema a Irlandei sunt cersetorii romani? Chiar as vrea sa stiu cat la suta din delicventa din Irlanda e provocata de romani, apoi stam de vorba.

Scandal de proportii din cauza unui cersetor

Irlanda a intrat in Uniunea Europeana in 1985, cand si-a asumat statutul deci si libera circulatie, acum cand noii veniti – romanii si bulgarii – au inceput sa-si caute un rost in tarile mai avansate – nu zic mai civilizate, asa cum o faceau nu cu mult timp in urma irlandezii, au gasit marea problema, cersetorii romani. Indiferent ca ne place sau nu, rromii sau tiganii – cum le spunea pana mai ieri si cum le spune si azi prin Europa, sunt cetateni ai Uniunii Europene, asa cum sunt membri IRA si altii. Buni  sau rai, trebuie sa gasim o solutie, dar nu aceea de a-i trimite in Romania, sau mai rau, la Bug. Nu mai suntem in 1940, deci cumva trebuie sa-i integram, sau daca nu – sa scoata Romania din UE, asta e. Cum Grecia va iesi din zona Euro, asa si Romania ar putea iesi din UE si sa intre cand isi va rezolva probleme cu minoritarii. Asta daca vrem democratie, daca NU – sa-i  stigmatizam pe tigani, ca ne sta mai bine!

O ultima intrebare: daca nu ne place cum am facut legislatia Uniunii Europene, de ce nu o schimbam? Americanii au facut tarcuri pentru indieni, francezii te duceau pe o insula, hai sa revenim la anii aceia, poate ne va fi mai bine? Merge?

Cersetori in Dublin